Infographic

Jesse en Eloi willen graag dat hun klanten begrijpen wat voor een proces ze ingaan als ze door hun een opdracht laten doen. Het is dan namelijk niet dóór, maar mét hun. Ze willen hun klanten een duidelijker beeld geven over de manier waarop SKVL werkt. Mijn 1e project was om dit te vertalen naar een infographic.

Zoals ieder project begint ook dit project om de tafel, goed overleggen en bespreken wat er gedaan moet worden. Ze hebben mij tijdens dit gesprek vooral uitgelegd hoe zij samenwerken, dat werd mij meteen duidelijk in de praktijk. Ze wisten verder namelijk nog niet hoe ze hun werkproces uitgebeeld wilden hebben of dat ze het überhaupt in een infographic verwerkt wilden hebben.

In eerste instantie hadden we bedacht om er een getekende stopmotion van te maken. Ik ben dus eerst begonnen met experimenteren in verschillende soorten materialen, tekenmogelijkheden en stijlen van tekenen.

Nadat we weer even om de tafel hadden gezeten, en een keuze hadden gemaakt in de stijl, heb ik de ideeën verwerkt in een storyboard.
Van dit storyboard heb ik kleine elementen frame by frame getekend om te kijken wat werkt en wat niet. Maar het bleek al snel dat dit iets te veel tijd kostte en er toch wel snel redelijk veel papier doorheen ging. Dus ben ik verder gegaan met animeren op de pc zodat ik meer kan focussen op de storyline i.p.v op de kleine details.

In het begin merkte ik dat ik hier moeite mee had, omdat het mij toch nog onduidelijk was welke richting ik op moest gaan. Gelukkig was het in deze tijd nog niet zo druk, dus kon ik nog veel vragen stellen. Alleen merkte ik dat dit eigenlijk vooral tegen me ging werken. Juist doordat ik zoveel vragen kon stellen bleef ik tussen de kaders werken, terwijl ik er juist uit wil komen. Naar mate Jesse en Eloi het drukker hadden, en minder tijd kregen om vragen te beantwoorden, wist ik steeds minder goed hoe ik verder moest. Tot ik de omslag maakte, vanaf hier ben ik begonnen met het maken van andere elementen. Een aantal elementen sprak Jesse en Eloi erg aan, met deze elementen ben ik steeds weer door gaan werken in andere composities.

Doordat Jesse en Eloi zelf geen animatoren zijn en er ook niet veel kennis over hebben vroegen ze soms dingen waarvan ik zelf niet wist of het wel kon. Hierdoor heb ik technieken geleerd waar ik anders niet op zou zijn gekomen.
De infographic is een eindproduct voor mijn stageperiode, maar niet voor SKVL. Gelukkig is dat ook niet waar hun focus op ligt.
In eerste instantie deed SKVL datgene waar ze vooral in willen werken er extra bij, klanten kiezen hen niet uit omdat zij dit doen. Waar ze tegenaan liepen is dat ze niet precies wisten hoe zij hun positionering in de markt zo kunnen veranderen, dat ze klanten krijgen die om die reden naar hun toe gaan.

De infographic was een manier waarop zij konden uitzoeken hoe zij naar de positie in de markt kunnen komen waar ze naartoe willen. Het was dus niet de infographic, maar het proces die ze heeft geholpen. Het heeft een stap verdergezet in hun zoektocht.
pepijnspijker@live.nl - 06-37311764 © Pepijn Spijker 2016-2019 - All rights reserved